Team Preventie Ontwikkeling
http://www.maklu.be/MakluEnGarant/BookDetails.aspx?id=9789044131550


Team Preventie Ontwikkeling

MEDEWERKERS

Het TPO bestaat vandaag uit zes leden met uiteenlopende professionele achtergronden, die elk een specifieke expertise aangaande het thema preventie hebben opgebouwd. Indien men contact wenst op te nemen met het TPO, dan kan dat steeds via één van de onderstaande leden.

Dieter Burssens is doctor in de criminologische wetenschappen. Hij werkt als onderzoeker op het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie, waar hij onder meer onderzoek doet naar de effecten van een preventie- en veiligheidsbeleid in scholen. Eerder werkte hij als onderzoeker aan de KU Leuven onder meer aan het onderzoek 'preventie met betrekking tot jongeren inzake welzijn en gezondheid', naast andere onderzoeksprojecten over jongeren en criminaliteit.
Contact: dieter.burssens@just.fgov.be

Cis Dewaele is licentiaat in de pedagogische wetenschappen, optie sociale agogiek. Hij was straathoekwerker en stafmedewerker bij SAM vzw (team Reach Out) maar heden ten dage is hij onderzoeker bij EQUALITY//ResearchCollective (HoGent) en voert hij onderzoek uit naar alle verschillende vormen van outreachend werken. Vanuit die expertise houdt Cis zich ook bezig met de thema’s vermaatschappelijking, drugbeleid, Kwaliteit van Leven en harm reduction.
Contact:cis.dewaele@hogent.be

Peter Goris  is doctor in de criminologische wetenschappen. Hij is redacteur van Sociaal.Net, een onlineplatform rond sociaal werk, welzijn en gezondheid. Voorheen was hij verbonden aan de Onderzoeksgroep Jeugdcriminologie (KU Leuven). Daar had hij een onderwijs- en onderzoeksopdracht rond preventie.
Contact: peter.goris@sociaal.net

Bie Melis is maatschappelijk assistent en licentiaat in de criminologische wetenschappen. Zij werkt als docente aan de Karel de Grote Hogeschool, Departement Sociaal-Agogisch Werk, waar zij onder meer onderzoek deed naar algemene preventie binnen het welzijnswerk: 'Preventie in praktijk op een wenselijk spoor'. Voorheen werkte zij gedurende vijf jaar als onderzoekster binnen de Onderzoeksgroep Jeugdcriminologie (KU Leuven) waar ze een onderzoek deed naar de organisatie van algemene preventie in Vlaanderen. Ook werkte zij enkele jaren bij In Petto, jeugddienst voor informatie en preventie. Op dit moment onderzoekt zij het preventief inzetten van netwerkversterkende methoden en verbindende ondersteuning voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen.
Contact: bie.melis@kdg.be

Stefaan Pleysier is hoogleraar aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en coördineert, samen met Johan Put, de onderzoekslijn Jeugdcriminologie aan het Leuvens Instituut voor Criminologie (LINC). Sinds oktober 2016 is hij directeur van LINC. Hij doceert jeugdcriminologie en kwantitatieve onderzoeksmethoden in de Bachelor en Master Criminologische Wetenschappen. Zijn onderzoek focust zich op het thema jeugddelinquentie en (de maatschappelijke aanpak van) problematisch en geproblematiseerd gedrag bij jongeren. Pleysier was ook MacCormick Fellow aan de Edinburgh Law School, University of Edinburgh, en research associate aan het Centre for Criminology, University of Oxford, en het Methodology Institute, London School of Economics and Political Sciences (LSE).
Contact: stefaan.pleysier@kuleuven.be

Nicole Vettenburg is doctor in de criminologische wetenschappen en sinds 2012 op emeritaat. Tot 2012 was zij docente aan de Vakgroep Sociale Agogiek (UGent). Tussen 1978 en 2002 werkte zij als onderzoeker binnen de Onderzoeksgroep Jeugdcriminologie (KU Leuven). In haar onderzoek- en onderwijsopdrachten stonden de thema’s maatschappelijke kwetsbaarheid, preventie en herstelgericht werken centraal. Zij coördineerde het samenwerkingsproject 'Preventie met betrekking tot de jeugd inzake welzijn en gezondheid'. Zij is coördinator van de vzw Majong (Maatschappij- en jongerenproblemen) en eindredacteur van het tijdschrift Welwijs. Contact:nicole.vettenburg@ugent.be

 

 

 


Missie van het TPO
Medewerkers van het TPO
Publicaties van het TPO